DIENSTEN

Asielrecht / Nareis

U hebt een verblijfsvergunning asiel en wilt uw familie naar Nederland halen. Ons kantoor kan u bij deze procedure bij staan. Vaak is het zo dat vluchtelingenwerk dit kosteloos voor u kan aanvragen, maar soms zijn er dermate ingewikkelde zaken dat het verstandiger is dat u dit middels een advocaat indient. Ons kantoor kan u bij staan bij een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) aan te vragen voor uw gezinslid. Een mvv is een visum waarmee uw gezinsleden (nareizigers) naar Nederland kunnen reizen. Dit moet binnen drie maanden gebeuren nadat u de inwilligende beschikking heeft ontvangen, anders bent u te laat en dient u een reguliere gezinshereniging aan te vragen waar veel meer moeilijke voorwaarden voor gelden. Ook wanneer uw documenten nog niet in orde zijn dient u de aanvraag alvast in te dienen om het termijn te waarborgen. 

Voor u en uw gezinslid gelden de volgende voorwaarden:

– U hebt een verblijfsvergunning asiel.

– U kunt deze aanvraag alleen doen voor de volgende gezinsleden: 

             o Uw echtgenoot of echtgenote

             o Uw partner

             o Uw (pleeg)kind

             o Uw ouders. U kunt alleen een aanvraag voor uw ouders doen als u alleenstaand en jonger dan 18 jaar was toen u uw asielaanvraag deed.

– U vraagt de mvv voor uw gezinslid aan binnen 3 maanden nadat u de asielvergunning hebt  gekregen (nareistermijn). 

– Uw gezinslid hoort bij uw gezin en hoorde ook in het buitenland bij uw gezin.

– Vraagt u de mvv aan voor uw partner of echtgenoot / echtgenote? Dan moet u beiden 18 jaar of ouder zijn.

– Uw gezinslid heeft geen strafbaar feit of misdrijf gepleegd.

– U verklaart dat u de referent bent voor uw gezinslid. De referent is de persoon die het gezinslid (nareiziger) naar Nederland laat komen.

– Is er een ouder die achterblijft in het land van herkomst? En heeft die ouder ook het gezag over het kind? Dan moet die ouder een toestemmingsverklaring ondertekenen. De ouder geeft daarmee toestemming voor het vertrek van het kind naar Nederland. 

– U moet de identiteit van uw gezinslid en de gezinsband bewijzen met documenten. 

Scroll naar boven